www.equss.se 

för din hästs välmående

 

 

                                                               

 

Träningshästar

 

Alla hästar är välkoma till oss för ubildning. Vi har bred erfarenhet av hästar på olika stadier, allt i från första grund för inridning till vidare träning fram till bedömning.  Vi tar even och gärna i mot "problem" hästar.  Vi håller hög standard på skötsel

Vi sköter och utbildar din häst på det sätt som vi tycker passa bäst hans person och kappasitet. Vi är noga med hästens välmåände, både under träningspasset som och i vilan.

Vid avlämning ska hästägare visa hästpass, hästen ska vara vaccinerat mot influensa och stelkramp. Hästen ska vara försäkrat. 

 

 

Innridning  

 

Vi rekomenderar minnst 8 veckor för innridning.  Grunden sitter bättre,  och säkerheten ökar och utbildningen blir djupare. Största missförståelset vad jag tycker hos hästägare är att tro att hästen är innriden när den är ridbär.  Men det är ju bara en av första processen.  Viktigt är att komma i håg att Unghästen behöver tid till att tänka igenom saker och ting, att kundskap kan man aldrig tvinga inn oavsätt hur duktig tränaren är, och att hästen har inget tids skäma som han måste följa som vi människorna. Vissa hästar lär sig ju fortare än andra, men dom lär sig också saker som hur man kommer undan arbete, och behöver därför samma tid som den lite trögare hästen. Inriden häst är den som har lärt sig grunderna in för dom helsta dressyr övningarna, gör bra skilnat på hel och halvhalt, och förstår  signaler in för tölt,trav skrit och gallop. Med andra ord, physiskt ballanserat.  Sen kan vidare utbildning börja. Jag vill också påminna om att Inridning är det första arbetet hästen gör för männinskan. En grov innridning sätter alltid sina spor i hästens minnen, och ofta ligger hästen problem precis där, i hästens grund!

 

Pris för 3 Månader är                                  16 000;- inkl moms 

pris för 2 Månader är                                  11 000;- inkl moms

Pris för 1 månat är                                         6000;- inkl moms

 

 

Träning av Häst 

 

Vidare träning, tillridning, problem lösningar mellan häst och ryttare mm. Oavsätt vad det är så jobbar vi alltid hästarna med det målet i baktanken att dom blir så bra som dom kan självklart.  Alla hästar är välkomna. 

När det gäller problem hästar, så ber vi häst ägaren vara så ärlig i sina svar och berättelse om hästen, hur ens jobbigt det är.  Vi tar i mot hästen i vilket fall som.  Men är det så att hästägaren håller undan info, så kan det skapa olycka för oss tränare och eller hästen, eller försvåra arbetet med denna vännen. 

 

Vallacker och ston                             6000;- i månaden inkl moms

Hingstar                                             7000;- i månaden inkl moms

 

Inkörning                                            6000;- i månaden inkl moms

Avelsvisning                                       1500;-

 

Hästägare står för transport kostnader sammt bedömnings avgifter.

Avgifter som skoning eller eventuelle veterinär kostnader tillkommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kolla våran

Gästbok

 

följ våran blogg 

nyheter.equss.se

 

 

Prins från Hals.

 

På våran blogg kan du följa träningen av hästarna varje vecka samt nyheter och händelser.

Bloggen är i gång så det är bara att  klicka här till att börja läsa. 

 

Óskasteinn

 

Sweepers Favor