www.equss.se 

för din hästs välmående

 

 

Nu är det länge sen den sidan var uppdaterat, men det ska vi försöka ändra på! =)

 

Som tidigare är sagt så har vi planer på att bygga en Ovalbana på vår Gård.

Tyvärr så har det rägnat så mycket senaste veckorna att marken är för blöt för att påbörja arbetet.  Det kommer som sagt att dröja ett tak till tyvärr.

 

Ovalbanan blir enligt godkända FIBO mått som innebär att vi kan hålla godkända SIF´s tävlingar här på hemma plan. Om allt går som planerat, kommer even att finnas stor paddock på inner plan med mått runt 30 x 50 eller större.  Längtan efter bra passbana finns ju också men efter som höjdskilnaderna är på ca 2  meter så är det väldigt stort projekt, pluss att den får hälst inte vara under 200 meter lång. Men inget är skrivit i sten så vi får se vad framtiden bär med sig.

 

 

I dag söndagen 2012-03-11 har Equss.se finbesök av elever från ArcanumSkolan i Brastad. www.arcanum-homeopati.se

 

ArcanumSkolan erbjuder dig yrkesutbildningar i integrativ medicin. Våra utbildningar är till viss del distansutbildningar. Vi lägger storvikt vid praktisk klinisk träning under handledning av erfarna lärare under utbildningstiden. ArcanumSkolans utbildningar håller hög internationell standard.

ArcanumSkolan grundades redan i början av 1970-talet och är Skandinaviens ledande skola för utbildningar inom homeopati, basmedicin, djurhomeopati, veterinärmedicin, akupunktur samt Irisdiagnostik. De flesta av de homeopater som idag är yrkesverksamma, har fått sin utbildning vid ArcanumSkolan.

 

Elverna som kommer hitt studerar till DJURAKUPUNKTUR vilket är 2 års utbildning.

11 elever har komit regelbundet under 2012 till vårat stall för att praktisera behandling på våra hästar med bra resultat.

 

Det är Daniel Kleen som mästrar eleverna, men han har varit aktiv med sitt företak www.equiterapi.com sedan 1998 och säger så här;

"För många hästägare i Västsverige har Equiterapi.com blivit ett begrepp. Det är kanske inte så konstigt eftersom företaget startades 1998 och har varit verksamt i samma område sedan dess. Till att börja med bestod verksamheten enbart av hästbehandling med akupunktur, laser och chiropraktik. Sedan dess har den utvecklats främst genom att örtverksamheten tillkommit."

 

Vi hos Equss.se har alltid varit skelptiska mot "hokus pokus" medhoder.  Men vi kan med ren ärlighet säga att akupunktur inte är någon "Hokus pokus", den är en läke medhod som funkerar. Rom var ju inte bygd på en dag.  Med akupunktur behandlingen har vi fått hjälp med olika saker som har gett oss bättre resultat med träningen, och hästarna varit mer posetiva mot ansträngd träning än innan. Det gör ju vårat jobb både lättare och roligare vilket självklart är ett stort pluss! Even saker man inte tänkt så mycket på tidigare har blivit bättre, så nu tror vi helhjärtat på denna methoden och kan rekomendera den till alla som undrar.

 

Vi tackar både ArcanumSkolan i Brastad, Daniel Kleen från Equiterapi och inte minst alla er elever som har gört ett kanon jobb med era behandlingar på våra hästar!!

 

Vid Intresse av att få din häst behandlat av Daniel Kleen är du välkommen att ta kontakt med Kjartan eller Emmeli.

 

Här nedan kan ni titta på lite kort från dagens händelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-post: equssislandia@tele2.se

Kjartans mobil: 0735 250 464 

Emmelis mobil: 0705 377 646

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste uppdatering

2012.10.02

Saluhästar

kolla våran

Gästbok

 

följ våran blogg 

nyheter.equss.se

 

 

Prins från Hals.

 

På våran blogg kan du följa träningen av hästarna varje vecka samt nyheter och händelser.

Bloggen är i gång så det är bara att  klicka här till att börja läsa. 

 

Óskasteinn

 

Sweepers Favor